I pausen på storkampen mellom Mjølner og Fredrikstad, fikk nesten 600 tilskuere bivåne utnevnelsen av et helt fotballag med nye æresmedlemmer i klubben. Årsaken til utnevnelsen av så mange, er at tradisjonen med å utnevne æresmedlemmer forsvant da Mjølner og Nor ble slått sammen i 1997. Det har derfor oppstått et stort etterslep, som klubben ønsket å gjøre noe med. Det var en stor del av klubbens historie som stilte opp. Følgende ble utnevnt: Thor Fagerthun, Dagfinn Rognmo, Arne Ørntuvik, Per Mogstad, Torbjørn Woll, Geir Indregard, Terje Enoksen, Hans Hermann Henriksen, Nils Olav Markussen, Remo Johannessen og Svenn Willy Mikaelsen (post mortem – 1940-2016)
Her er begrunnelsen for utdelingen og om hver enkelt av de 11 nye æresmedlemmene:
Innledning
Alle Mjølner-kampene i Beisfjord Mini den her helga er viktige for klubben.
Kampen mot FFK i dag er viktig for klubben.
Kampen mot FFK i 1972 var viktig for klubben.
Det er en del av historien til klubben. Historie gir identitet og følelser.
All innsats som er lagt ned av veldig mange er viktig for identiteten. Og den innsatsen er vi takknemlige for.
For Mjølners del i 2018 inkluderer det innsatsen i både opprinnelige Mjølner og opprinnelige Nor – som ble slått sammen i 1997.
Dessverre fant vi ut i fjor høst at tradisjonen med å utnevne æresmedlemmer forsvant da klubbene ble slått sammen. Dette ville vi rette opp!
På årsmøtet i mars ble Egil Mikalsen, Kjell Larsen, Terje Skarsfjord og Gunnar Forberg utnevnt som æresmedlemmer. Men fordi etterslepet er stort, ville vi benytte anledninga i dag – når mange er til stede på stadion – til å utnevne flere.
Så her står en veldig viktig del av Mjølners historie oppmarsjert.
Thor Fagerthun
Kom fra Dyrøy til Narvik i 1963. I 1968 startet Shell-stasjonen på Ankenes med Mazda-salg.
Ble raskt Mjølner-interessert og har lagt ned en formidabel innsats i sine verv i klubben. Thor var styreformann i til sammen 11 år, fordelt på to perioder. Det inkluderer året med opprykk i 1988 og spill på øverste nivå i 1989. Det var en tid preget av hyppige styremøter og særdeles mye arbeid for en styreleder i en klubb uten fast ansatte..
Sannsynligvis var Mazda-kontoret like mye et Mjølner-kontor i alle år. Fortsatt involvert som samarbeidspartner og er på alle hjemmekampene.
Dagfinn Rognmo
Som spiller juniormester i 1966. 330 kamper for A-laget, inkl. den historiske sesongen på øverste nivå i 1972. 45 mål. Seriemester en rekke ganger. I studietiden spilte han også for Kvik-Halden 1970-71 og Lyn i 1973, før han returnerte i 1975.
En av fire forbundstrenere i Mjølner – som hadde stor betydning for kompetansen og kvaliteten i klubben. Har trent A-laget i flere perioder, bl.a. på øverste nivå i 1989 og sist sammen med Ivar Morten Normark. Han har da både spilt og vært trener på øverste nivå for Mjølner har også trent TIL på øverste nivå i Norge.
Dagfinn har også bidratt med rekruttering gjennom sin jobb for Narvik videregående skole og FFA. Det er uteksaminert i snitt 12 trenere hvert år i tidsrommet 1995-2012, til glede for både Mjølner og andre klubber i regionen.
Arne Ørntuvik
Spilte i Ungdomsgruppa og startet trenerkarriere allerede på 60-tallet for aldersbestemte lag i Mjølner. Var en av fire forbundstrenere i Mjølner, som var mest i landet på 70-tallet og veldig viktig for Mjølners sportslige utvikling. De andre tre var Egil Mikalsen, Terje Skarsfjord og Dagfinn Rognmo. Arne var assistenttrener da Mjølner som første lag nordfra spilte på landets øverste nivå i 1972. Han har hatt et utall verv i Klubben – også nylig – og ledet juniorlaget til nordnorsk mesterskap. Arne har vært hovedtrener for A-laget i Mjølner, Nor og Tromsø IL.
Terje Enoksen
Terje begynte som trener i Nors ungdomsgruppe i 1975. Hadde spilt litt fotball, men det var som trener og lagleder han fant sin plass. Terje har mye av æren for at Nor utviklet mange gode spillere på 70- og 80-tallet. Etterhvert tok han på 90-tallet vervet som turneringsleder for det som da het Nor-turneringen, senere Funn cup. Dette hadde han til 40-års jubileet i 2013. Terje var oppmann (som det da het) mens henholdsvis Svenn Willy Mikaelsen, Arne Ørntuvik og Kjell Larsen trente Nor. Han var også involvert som trener / lagleder for kretslagene og nordnorsk aldersbestemt landsdelslag.
Hans Hermann Henriksen
213 kamper og 85 mål for klubben. Mjølners første fotballproff. Først i USA (Chicago), deretter i en rekke klubber i Frankrike før han kom hjem i 1994.
22 A-landskamper for Norge – suverent mest. En av svært på landslaget som ikke har spilt på øverste nivå i Norge. Joshua King og Hallvar Thoresen er to andre, så han er i godt selskap.
Har vært A-lags-trener for Mjølner og Narvik FK, og har trent flere lag i ungdomsavdelinga, inkl. junior- og rekruttlag.
Har også bidratt med rekruttering gjennom sin jobb for Narvik videregående skole og FFA. Det er uteksaminert i snitt 12 trenere hvert år i tidsrommet 1995-2012, til glede for både Mjølner og andre klubber i regionen. Aktiv i styre og stell i Narvikhallen i mange år.
Per Mogstad
Kom til Narvik og A-laget i 1956, etter 10 år i Aalesund FK, og la opp etter seier i den nordnorske cupfinalen mot Nor i 1965. Han er 3 ganger nordnorsk cupmester, 2 ganger seriemester og har 8 lansdelskamper som kaptein for det nordnorske landsdelslaget. Han var også kaptein for Mjølner.
Per var trener for A-laget i 1969 og 1970 og har også vært oppmann.
Han ledet det nordnorske landsdelslaget i 1972 og 1973.
Var styreformann i 1975-1977.
Remo Johannessen
Var veldig toneangivende i Nors ungdomsgruppe, og nesten alltid toppscorer. Debuterte på A laget i 1982. Har spilt og scoret mål for Nor, Narvik fk og Mjølner. Aktiv til han var 41 år. Det er all grunn til å anta at Remo har flest seniorkamper, kanskje i skarp konkurranse med Kjell Larsen sine 626 kamper. Han har over 500 kamper for Nor med over 200 mål. Han var først med over 100 kamper for Narvik FK. Har også spilt for Lyn i Oslo.
Remo er en hyppig besøkende på Narvik stadion, og gjorde nylig en flott jobb som trener for Mjølner Vikings.
Svenn Willy Mikaelsen (post mortem – 1940-2016)
Svenn Willy tok tidlig ansvar og var materialforvalter i klubben på 50-tallet, mens han sjøl spilte i ungdomsavdelinga. Var borte fra Narvik noen år, og kom tilbake i 1973. Ble oppmann for A-laget og trener i ungdomsavdelinga. Trener for A-laget fra 1978. Det var stor utskifting av spillere, og laget hadde mange juniorspillere. De klarte å bli blant de tre beste og kvalifiserte seg dermed til den nye, allnorske 2. divisjonen. Det var starten på en lang og god periode for klubben, som kulminerte med opprykk til og spill på øverste nivå i 1989.
Tidlig på 80-tallet brøt Svenn Willy en barriere i Narvik-fotballen og ble trener for A-laget til Nor, før han igjen returnerte til Mjølner. Han var oppmann, assistenttrener, tok juniorlaget til kvartfinale i cupen i 1992. På 2000-tallet satt han både i Ungdomsavdelingas styre og i Hovedstyret.
Etter disse aktive periodene, markerte han seg på oldboystreningene med et særdeles sterkt vinnerinstinkt, og hadde inntil han døde, fast plass øverst på tribunen på hjemmekampene, der han ropte ut klare og tydelige beskjeder til laget og enkeltspillere.
Geir Indregard
Geir debuterte som 16-åring i 1960 og spilte fram til 1977.
Han spilte 328 kamper og scoret 129 mål. Vant flere serie- og cupmesterskap og fikk én kamp på det nordnorske landsdelslaget. Han spilte også på Vålerenga i studietida.
Geir har også hatt verv i styret i Mjølner. Han har også vært oppmann og lagleder i den allnorske 2. divisjonen, og trent flere lag i Ungdomsavdelinga.
Nils Olav Markussen
Kom fra Grovfjord i 1974, og fikk 515 kamper for Mjølner, som regel som kaptein. Han ble kåret som årets nordnorske spiller i 1977, 1978 og 1985 og spilte på landsdelslaget i 1978 – det siste året før tida med landsdelslag ble avsluttet. Nils Olav spilte også én sesong på øverste nivå for HamKam. Siste sesong var i øverste divisjon i 1989. Etter at han la opp som spiller, har han trent A- lagene til Mjølner, Narvik FK og lag i barne- og ungdomsfotballen. Nils Olav er fast gjest på stadion og følger veldig godt med på det som skjer i Fotball-Norge.
Torbjørn Woll
Torbjørn ble flasket opp i Nor, og var en viktig brikke i klubbens glansperiode på 60-tallet. Han var med i den legendariske seriefinalen mot Bodø/Glimt i 1964 hvor 0-4 ble snudd til en sensasjonell 5-4 seier. Nor kunne hamle opp med hvem som helst i nord på den tida og Torbjørn ble kanskje klubbens beste spiller etterhvert. Når Mjølner nærmet seg norsk toppnivå overtalte de Torbjørn til å ta overgang. Han var med på opprykket i 1971, og gjorde en svært god figur da laget spilte på landets øverste nivå i 1972.
Etter det gikk han tilbake til moderklubben som spillende trener, og var involvert i Nor i mange år. Han fikk 4 landsdelskamper for NOR og 3 for Mjølner.
Torbjørn har fulgt opp barn og barnebarn i fotball, Narvik Svømmeklubb og som leder i Narvik Skøyteklubb. Han er fortsatt engasjert og med både på kamper, dugnader og ved annen innsats på stadion.
Les mer om æresmedlemmer under fkmjolner.no/Om klubben/Æresmedlemmer