7 gode grunner til å handle lokalt

7 gode grunner til å handle lokalt
22 november 2023

Har du tenkt på hvilke fordeler det er både for deg og ditt lokalmiljø at du handler lokalt?

1. Er det miljøvennlig å handle lokalt?

Når du handler lokalt, sparer du lange og unødvendige bilturer. Det er bra for miljøet.

2. Lokal handel er sosialt!

En handletur lokalt kan også være en positiv opplevelse i møte med kjentfolk, en hyggelig prat og møteplasser for oss til å møtes.

3. Få personlig service og varene med en gang

De ansatte på din lokale butikk eller tjenestebedrift vil yte litt ekstra for sine kunder, og møter deg gjerne med personlig service. Du kan raskt få hjelp om du trenger å bytte, har en reklamasjon eller vil komplettere kjøpet ditt. Kanskje kjenner de deg og vet akkurat hva du er på utkikk etter, eller trenger. Du slipper også å være redd for å bli svindlet når du handler lokalt.

4. Behold mangfoldet og tilbudene der du bor – det gjør oss mer attraktiv

Et aktivt, lokalt næringsliv med et bredt tilbud gir stedet liv og er et felles møtested for oss som innbyggere. Det vil fremstå attraktivt både som bosted og turistmål. Hvis vi er bevisste vår forbrukermakt, vil dette gi positive ringvirkninger i samfunnet.

5. Pengene går tilbake til ditt lokalsamfunn

Det er en god følelse når du vet at du bruker pengene dine hos en bedrift som betaler skatt til kommunen du bor i. Kommunens skatteinntekter gir bedre forutsetninger for å opprettholde god kommunal service, skoler og eldreomsorg, og fører således til et bedre tilbud til innbyggerne.

6. Bli med og støtt opp om lokale arbeidsplasser

Ved å handle i byen din er du med på å opprettholde arbeidsplasser, og øke mulighetene for utvidelser og nyetableringer. Å jobbe deltid eller få seg en sommerjobb i en lokal bedrift kan også være en fin erfaring for ungdom, samtidig som det kan være en mulighet til å komme seg inn på arbeidsmarkedet.

7. Hvilke bedrifter støtter lokale lag og organisasjoner der du bor?

Frivillige organisasjoner er langt på vei avhengige av støttespillere for å kunne tilby et godt idretts- og kulturtilbud. Lokale bedrifter støtter gjerne opp om disse gjennom sponsing og samarbeid, dersom de har mulighet til det. Desto mer livskraftig næringsliv, desto bedre fritidstilbud til deg og dine barn.

 

Vi i Mjølner håper dere støtter lokalt næringsliv og legger bare lokale pakker under juletreet i år.