Kjell Larsen har fylt 75 år

Kjell Larsen har fylt 75 år
10 november 2017

Kjell Larsen fylte nylig 75 år. Det er en viktig begivenhet for Mjølner som klubb.

Historie gir identitet

Å drive med fotball er å leve i nuet. Full innsats på trening, i kamp og å se framover til neste turnering og kamp. Men det er også historie. Hva er Mjølners historie? Hva er oppnådd før? Hvem har spilt i klubben? Å ha sitt hjerte i Mjølner betyr å føle identitet til klubben. Og historien er mye av det som skaper identiteten.

Kjells karriere

Kjell startet karrieren som 15 åring i 1958, borte mot Svolvær. Han spilte 630 kamper og skåret 299 mål for Mjølner. Han spilte 17 ganger med flagget på brystet, i de såkalte landsdelskampene. Kjell var jo tro mot Mjølner, men hadde konkrete tilbud fra tre klubber; Sarpsborg, Steinkjer og Luleå. Videre er han Nord-Norsk mester 4 ganger bla annet i 1965 med legendene Terje Skarsfjord, Geir Indregard, Per Mogstad  m.fl.,  og seriemester flere ganger.

Ei av mange artige historier er da Kjell møtte Harald Berg og sønnene Ørjan og Runar på flyplassen på Las Palmas – hvor Harald presenterte Kjell og fortalte “guttene” om landsdelskamper og at “han Kjell var den eneste spilleren han kunne si var bedre enn seg sjøl på ett tidspunkt” (sitat H:Berg), artig! Alle vet kor det gikk med Harald Berg, men Kjell forble hjemme.

Barnebarn forvalter arven i dag

I dag har Kjell barnebarn som har vært aktive i klubben i årevis, men nå prøver seg andre steder. Henning Larsen har spilt mange år som solid forsvarsspiller på Mjølners A-lag, og hans søster Hanne Larsen har tatt overgang til Medkila for å prøve seg på høyeste nivå. Hanne har allerede hatt en rekke kamper på aldersbestemte landslag som keeper.  Tydeligere kan vi ikke se at historie og nåtid går hånd i ånd. Svigersønn Halvar Nilssen er pappa til Henning og Hanne. Halvard dominerte Mjølners midtbane i mange år på 80- og 90-tallet og representerte klubben da Mjølner for andre gang var på det øverste nivå i Norge i 1989.

På bildet står Kjell med den rød-hvite buketten Mjølner har gratulert han med på 75-årsdagen.