Mer spilletid for våre unge gutter mot TUIL

Mer spilletid for våre unge gutter mot TUIL
16 februar 2020

Søndag spilte A-laget sesongens andre treningskamp. Denne gangen var det Tromsdalen som var motstander, da lagene møttes på nøytral grunn i den nye Storhallen på Senja.

Nico og Edgars tilbake

Selv om kampen endte med 0-2-tap mot laget som rykket ned fra OBOS-ligaen i fjor, var det mye positivt å ta med seg fra oppgjøret.

Mathias Nicolaisen var tilbake etter sykdom mens Edgar Verdinsh spilte 45. minutter og dermed fikk sin Mjølner-debut.

– Det var gledelig å ha begge tilbake. Det er to gode fotballspillere som trives med å spille sammen, så dette ser vi fram til å utvikle videre, sier hovedtrener Jan Tore Bakli om kampen som var målløs til pause.

– Vi fikk testet oss mot et godt fotballag. Vi ser at vi har en del å jobbe med, men det er helt naturlig i februar.

Mange innhopp

Samtlige av lagets 16-mannstropp til dagens kamp fikk spilletid mot TUIL. Marcus Johnsen og Johan Evjen spilte hele andre omgang, mens Vetle Hansen og Tobias Mikalsen fikk omtrent en halvtime. Thomas Åsheim spilte de siste tyve minuttene.

– Dette er spillere som står på i treningshverdagen og har mulighet til å ta ytterligere steg. Vi ser at disse spillerne har potensiale, men det er opp til dem selv å gjøre noe med det, sier Bakli om ungguttene.

Tidligere HIL-spiss Gabriel Andersen ble kampens eneste målscorer, men rakk å notere seg for to scoringer.

Neste planlagte treningskamp for Mjølner er 15. mars mot Fløya. Også denne finner sted i Senja Storhall.

Kampfakta

Mjølner – TUIL 0-2 (0-0)

Mål:
0-1, Gabriel Andersen (ca. 50. min)
0-2, Gabriel Andersen (ca. 65. min)

Startlag: Joakim Evjen, Simon Bakke, Øyvind Storsveen, Nikita Kalinins, Haroldas Vaineikis, Sander Rørvik, Mathias Nicolaisen, Edgar Verdinsh, Matias Claeson, Marchus Kajander og Johannes Aase
Også benyttet: Marcus Johnsen (45.), Johan Evjen (45.), Vetle Hansen (60.), Tobias Mikalsen (60.) og Thomas Åsheim (70.)

Jan Tore Bakli har tro på ungguttene i stallen, men påpeker viktigheten av treningshverdagen for å ta ytterligere steg.