Minneord om Per Mogstad

Minneord om Per Mogstad
1 oktober 2020

Den 16 september gikk Per Mogstad bort, ei drøy uke etter han fylte 91 år.

Per ble en sentral skikkelse i Mjølner hvor han var lagkaptein første halvdel av 60 tallet. Han debuterte allerede i 1956, da spilte han i løperekka. Senere ble han en forsvarskjempe. I 1960 vant Mjølner det nord norske mesterskapet etter 2-1 over HIL i Harstad. Året etter ble Bodø/Glimt beseiret på samme bane. Per ledet laget i disse og tre nye finaler i 1963, 1964 og i 1965. I 63 og 64 ble Glimt for sterke, men i hans siste kamp for Mjølner, finalen på Narvik stadion slo Mjølner byrivalen Nor hele 5-0. Mer enn 4000 omkranset Narvik stadion, og det ikoniske bildet hvor Per løfter kongepokalen på gullstol av sine yngre lagkamerater sitter spikret i hodet på mange Mjølner supportere. En fabelaktig avslutning på en flott fotballkarriere.

I årevis hadde han administrative verv i Mjølner, blant annet var han formann. Han var trener for A-laget og han ledet det nordnorske landsdelslaget flere sesonger. Som aktiv spilte han også for Nord-Norge, noe som forteller om hvilken forsvarskjempe han var. Per er også æresmedlem i Mjølner, en utmerkelse han fortjente til fulle.

Han kom opprinnelig fra Ålesund, og hadde også et varmt hjerte for byen og fotballen der. I tillegg var han stor supporter av Manchester United. De som kjente Per vil beskrive han som en hedersmann. En hyggelig og rolig familiekjær mann som arbeidet for Elektrolux. Med kontor i Industriveien videreformidlet han hvitevarer til butikksalg.

Per var hyppig gjest på Mjølners kamper helt til helsa begynte å skrante for et par år siden.

Han fortjener en stor takk for det han utførte som såvel som spiller som i sine verv i Mjølner. Under bisettelsen var mange av hans tidligere lagkamerater til stede.

Vi lyser fred over Per Mogstads minne.