Steinar Hjertholm 90 år

Steinar Hjertholm 90 år
13 februar 2018

Mjølners æresmedlem Steinar Hjertholm fyller 90 år fredag 16. februar.

Keeperen
Han kom til Narvik fra sin hjemby Sandefjord tidlig på 50-tallet, etablerte seg som keeper på Mjølner og som ektemann til “Tulla” Hjertholm. Steinar var en solid keeper, men hadde ryggplager som tvang han til å legge opp før han ville. Og mens han spilte litt oldboysfotball i noen år, brant hjertet hans for Mjølner og han engasjerte seg administrativt. Steinar var bl.a. en meget ryddig og solid kasserer i styret til klubben. På 60-tallet hadde han en periode også jobb som ungdoms- og idrettskonsulent i Narvik kommune, og var da med på å sikre idretten gode vilkår.

Medlem i Fotballforbundets styre

I tillegg til sine lokale verv, engasjerte Steinar seg også nasjonalt. Han kom inn i NFFs styre og gjorde en så god jobb at han ble gjenvalgt flere ganger. Der fikk han varige vennskap med forbundspresident Einar Jørum og ikke minst den legendariske generalsekretæren Nicken Johansen. Begge var med og feiret Steinars 50-årsdag i Narvik i 1978. Det samme året var disse også sammen på den siste kampen med et eget nordnorsk landsdelslag. Det ble markert med å knuse Nord-Sverige 5-0.

Myndig årsmøtedirigent

Steinar fortsatte i mange år som tillitsvalgt i Mjølner. Han markerte seg ikke minst som meget myndig årsmøtedirigent – med klubbe. Dette var år med mange heftige og engasjerte diskusjoner mellom klubbens store personligheter. At Steinar er en av klubbens store personligheter selv, viste han ved å kunne lede disse andre i mål med gode og konstruktive konklusjoner til beste for klubben.

FK Mjølner hyller vårt æresmedlem og ønsker han til lykke med 90 år!