– Veldig bra at Mjølner som klubb tar ansvar for dette

– Veldig bra at Mjølner som klubb tar ansvar for dette
18 august 2020

Tirsdag 11. august gjennomførte FK Mjølner stormøte angående oppstarten av barne- og ungdomsfotballen og korona-reglene som må følges.

Alle klubbene i nærområdet ble inviterte til møtet, men tre klubber takket, herunder Beisfjord IL, Fagernes IL og Håkvik IL. Ettersom det da var fire klubber tilstede ble det avholdt to runder med informasjon og påfølgende gjennomføring av koronavett-prøve. Første runde var for trenere, lagledere og foreldrekontakter, mens andre runde var for spillerne. Totalt deltok 240 personer, fordelt på 89 voksne og 151 spillere. Kurset, som foregikk på Grand Royal Hotel, var i regi av FK Mjølner hvor sportslig leder for barne- og ungdomsfotballen, Kenneth Claeson, var kursleder.

Fornøyd Håkvik-leder

Sportslig leder i Håkvik IL, Kenneth Olsen, satte pris på at Mjølner tok regien i gjennomføringen av korona-kurset.

– Det er veldig bra at Mjølner som klubb tar ansvar for dette. De har ressursene i egen klubb, og at de da inkluderer de andre klubbene rundt er kjempeflott, sier den tidligere keeperkjempen.

– Det er viktig at alle klubbene tar dette seriøst og gjør det de kan for at dette blir praktisert.

– Naturlig for oss å være pådriver

Kursholder Claeson var tydelig i sitt budskap om hvorfor Mjølner valgte å invitere klubbene rundt.

– Som byens største klubb og med flest ressurser i administrasjonen av klubbene, var det naturlig for oss å invitere klubbene i nærområdet. Korona-pandemien påvirker alle i lokalsamfunnet, inkludert fotballklubbene. Ved at vi påtar oss rollen som driver for gjennomføringen av kurset slipper klubbene rundt å bruke tid og ressurser på å organisere smittevernkurs som vi uansett må gjennomføre i egen klubb, sier Claeson.

– Vi som klubb ønsker å være pådriver for samarbeid med de lokale klubbene på mange områder. Gjennomføringen av smittevernkurset og ikke minst praktiseringen av smittevern er noe alle klubbene må ta på alvor, og for vår del som «storebror» er det viktig at vi framstår som en rollemodell angående dette.

– Vi må alle ta smittevernet på alvor

Claeson har jobbet med korona-restriksjonene siden pandemien oppstod i mars. Han påpeker viktigheten av kurset, og ikke minst at smittevern praktiseres.

– Først og fremst er det viktig at fotballen på et generelt grunnlag tar korona-pandemien på alvor, og igangsettingen av smittevernkurset viser at den gjør det. Kurset forklarer på en ryddig måte hva korona egentlig er, hvordan smitten pågår og hvilke regler man må forholde seg til. Kurset er et viktig virkemiddel for at fotballsesongen skal kunne gjennomføres, så dette er alle i fotballen sitt ansvar å følge, forteller Kenneth Claeson før han fortsetter:

– Godt smittevern er alles ansvar, og vi må ta dette på alvor for å kunne bedrive idretten vi alle er så glade i. Selv om det er lett at dette kun blir et kurs som gjennomføres fordi det er pålagt, er selve praktiseringen av smittevern det viktigste av alt. Her må spesielt de voksne i alle roller, om det er lagledere, foreldre eller trenere gå foran med et godt eksempel.

Spillere på kurs: Med én meters avstand deltok spillere fra klubbene i nærområdet på smittevern-kurs i regi av Mjølner.