Vetle på prøvespill i Heerenveen

Vetle på prøvespill i Heerenveen
21 mai 2018

Vetle Hanssen fra Mjølner sitt guttelag har tilbrakt noen dager på prøvespill i Heerenveen i Nederland.

 

Tidlig i år ble vi i Mjølner kontaktet av en representant for klubben som ønsket å få Vetle ned på prøvespill i mai mnd. Dette synes vi er stor stas og rapportene i etterkant sier at Velte gjorde en veldig god figur.

Vi har bedt Vetle om et lite reisebrev fra turer i Nederland og her er hva han skriver:

 

Reisebrev fra Heerenveen

Hei alle sammen,
Etter anmodning fra sportslig leder sender jeg her et lite reisebrev i forbindelse med at jeg er på prøvespilling hos den nederlandske toppklubben SC Heerenveen sitt ungdomsakademi.

Jeg fikk i vinter en invitasjon fra SC Heerenveen om å komme til Nederland for å prøvespille hos dem. Forespørselen kom fordi Eddie Van Schaick hadde sendt en anbefaling til klubben etter å ha sett meg trene på Ajax-akademiet når de besøkte Narvik i høst. Jeg kom til Heerenveen mandag 14/5 kl 15.30. På hotellet stod sjefsspeider i SC Heerenveen Karel Brandsma og tok meg imot. Karel var en veldig hyggelig mann og etter en kort introduksjon fikk jeg utlevert utstyr, med beskjed om å være på treningsfeltet en halv time senere. Jeg var veldig spent på å møte de andre guttene på laget og se hvordan nivået var her nede. Treningsanlegget til SC Heerenveen, Sportspark Skatterwald, består av 9 gressbaner og 1 kunstgressbane.

Jeg ble tatt godt imot av de andre spillerne og lagets trenerteam. Det var 5 engasjerte trenere til stede under treningene. Første treningen besto av mye smålagsspill og øvelser på små områder. Tempo og ferdighetsnivå var veldig høyt, men jeg syntes likevel at jeg klarte meg bra.
Tirsdag var det gjennomføring av en rekke tester sammen med spillerne fra U17 laget på morgenen. Jeg ble testet i hurtighet, spenst og styrke. På ettermiddagen var det kamp med U 15. Jeg fikk være med å spille en finale i en lokal cup mot ett 2002-lag. Kampen gikk bra og vi vant til slutt 5-2. Jeg fikk spille hele kampen i 10èr rolle og scoret 3-0 målet. Onsdag var det omvisning på stadion og nye tester. Denne gangen inne i en turnhall. Jeg ble testet i mange forskjellige ting og syntes det var gøy.
Torsdag og fredag var det igjen treninger sammen med U15 laget. Den største forskjellen på treningene i forhold til hjemme er intensiteten og tempoet i spillet.

SC Heerenveen er en fantastisk bra klubb hvor jeg følte meg velkommen fra første stund. Jeg har gjennom uken fått være med på mange morsomme og interessante ting, og har hatt en lærerik uke som jeg aldri kommer til å glemme.

Mvh
Vetle Andreas Hanssen